pedihnya PJJ

kerjaya  yang terikat dengan gomen ni aku rasa sangat mencabar.bukan nak complain.hehe.Macam aku,jadi nurse bukan senang,lagi lagi kerjaya kau dikritik hebat oleh nitizen luar sana,macam macam diperkatakan..nurse itu nurse ini,tapi bagi aku semua depends dekat atitude orang tu.Kalau dari azali dah sikap dia macam tu and tak nak approvement langsung memangpatut la kene kritik.And aku senang je,alhamdulilah dengan rezeki kerja aku ni aku dapat tampung family aku and family mentua..tak banyak sikit pon jadi,,,and aku tetapkan pendirian keje kerana Allah swt sebab aku pasti yang satu hari nanti kesusahan yang aku alami now akan berakhir dengan kesenangan..insha allah.

kadang kadang aku sedih jugak sebab tak dapat jadi isteri yang sempurna sangat dekat suami aku,tak dapat sediakan makanan ,pakaian tiap hari macam isteri isteri lain.Tapi aku syukur sebab suami sendiri tak pernah merungut,,even dia kat subang aku kat sabak.Aku pon tak tau kenapa la aku ditakdirkan kerja kat tempat yang nunnnn jauh.

setiap minggu kalau aku cuti je tak kira lah sehari pon aku tetap nak balik mantin (rumah family side mentua) sebab hati aku untill now tak de kat sini.hehe,semua orang kat sini especially staff sini semua baik.alhamdulilah keje pon tak de lah macam sampaiiii boleh buat stress.Kalau stress pon

nasib lah,..

kesian jugak suami kene drive dari mantin sampai subang pastu ke sabak pulak tiap minggu macam ni,duit minyak duit tol jangan kira lahhh .cakap bab drive,bukan aku tak boleh drive,tapi suami sendiri tak bagi lagi lagi tempat keje aku ni dekat sangat dengan kuarters,jalan kaki tak sampai 5 mins pon dah sampai...kat situ dah save duit minyak dah..




senyum lah selagi boleh senyum.=0
kadang bila balik mantin,aku akan cuba jadi surirumah tangga sebaiknya,bila basyirah tido,and mintak tolong akak ipar tengok kan anak ,laju laju pergi dapur masak,pastu baju suami cepat cepat basuh and iron.Siap iron,lipat lahh baju suami cantik and kemas and rapi gitu dalam satu bakul,diletaknya pulak tuala,kain pelikat yang penting deodarant dengan minyak rambut jangan tinggal!kalau tak ..habis aku kene bebel dengan dia.bakul tu khas utk dia selama seminggu.
dah setahun macam ni jugak.tapi takpe..ni semua dugaan.

bila sampai sabak,cepat cepat aku siap siap pergi kerja,keluar sekali dengan dia,.so aku teruskan dengan keje shift aku,dia pulak terus balik subang,alhamdulilah nasib mak aku willing nak jaga basyirah..alhamdulilah sangat .

save lagi sekali duit pengasuh..lagi sekali syukur dapat mak macam tu ,mintak mak dipanjangkan umur ..abah pulak memahami,tak pernah nak bagi aku serabut tapi aku yang serabutkan dia..haha...dah jadi mak orang pon still nak mengadu macam macam kat dia..sorry abah...i kan ur best girlfriends....huhu 



sampai satu tahap tu rasa macam nak quit ,tapi bila suami bagi semangat tambah lagi family semua support,and tambah lagi ada baby ni,semangat sikit even kekadang rebah jugak dek hasutan si setan ni...huhu...mama harap bila basyirah dah besar,baca lah nukilan mama yang tak seberapa ni huhu..mama papa sayang kamu sangat..bukan mama yang nakkkkk kamu jauh dengan papa,even papa kamu pon sanggup nak quit keje sebab kamu huhu....


bila besar nanti,ingat lah apa mama papa buat semua yang terbaik untuk kamu nak...

haishhh sedih pulak nak teruskan typing ni,
so aku nasihat kan family kat luar sana bersyukur lah sebab dapat bersama sama dengan anak and suami,pada si isteri jangan merungut kalau suami penat balik keje,pada sisuami pulak hargai lah isteri anda yang jaga anak untuk anda.=)

itu je lah,saja ja nak up entry,entah kenapa tetibe nak luahkan..senang nanti bila dah tua dok baca entry ni mesti macam boleh buat kenagan hidup .

P/s: aku bersyukur ya allah kau kurnia kan anak seperti basyirah,suami seperti mazreel..yang faham keadaanand keje aku...aku harapp satu hari nanti kita boleh stay sama sama,huhu.










5 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Faizanurzainiah Zainal said...

semoga aqish dpt duduk dgn suami 1 hr nnt..Aminnnn...tabahkan hati ye,dik..Allah adalah sebaik2 penolong kpd hambanye...akak pun pernah merasainye..aqish seorang pekerja,kwn,ank,ibu n isteri yg baik..Allah akan makbulkan doa aqish..insyaa Allah..jgn sedih2 ok...Allah syg kpd hamba Nya yg sbr...aqish merancang,Allah menentukan...akak sbg kwn akn selalu doakan..kita doa sm2 ek..YA ALLAH,YG TUHAN KU,TOLONGLAH MAKBULKAN DOA AQISH BASIR UTK DUDUK BERSAMA SUAMI BG MEMUDAHKAN AGISH MENJADI ISTERI YG SEMPURNA UTK SUAMINYE..MAKBULKAN LAH DOA AQISH,YA ALLAH...KERANA KAU LAH SEBAIK BAIK PENOLONG HAMBA MU..AMINNN

Faizanurzainiah Zainal said...

semoga aqish dpt duduk dgn suami 1 hr nnt..Aminnnn...tabahkan hati ye,dik..Allah adalah sebaik2 penolong kpd hambanye...akak pun pernah merasainye..aqish seorang pekerja,kwn,ank,ibu n isteri yg baik..Allah akan makbulkan doa aqish..insyaa Allah..jgn sedih2 ok...Allah syg kpd hamba Nya yg sbr...aqish merancang,Allah menentukan...akak sbg kwn akn selalu doakan..kita doa sm2 ek..YA ALLAH,YG TUHAN KU,TOLONGLAH MAKBULKAN DOA AQISH BASIR UTK DUDUK BERSAMA SUAMI BG MEMUDAHKAN AGISH MENJADI ISTERI YG SEMPURNA UTK SUAMINYE..MAKBULKAN LAH DOA AQISH,YA ALLAH...KERANA KAU LAH SEBAIK BAIK PENOLONG HAMBA MU..AMINNN

Faizanurzainiah Zainal said...

aslm...nukilan yg pernah jugak akak tulis dlm diari...dulu mn tahu nk share bagai..skang internet d hujung jari.huhu..semoga impian n perancangan yg hendak d buat tercapai..Aminnn...semoga usaha aqish utk duduk bersatu bersama husband dimakbulkan Allah yg Esa...akak dulu pun pernah merasainye..sorang sini sorang sane..rindu yg teramat sgt..hny org yg rase sj yg tahu..Allah akan tolong kita..Allah akan realisasikan cita2 kita utk jd isteri yg tinggal bersame suami...mcm akak skang ni..hihi..hepi go lucky

Faizanurzainiah Zainal said...

aslm...nukilan yg pernah jugak akak tulis dlm diari...dulu mn tahu nk share bagai..skang internet d hujung jari.huhu..semoga impian n perancangan yg hendak d buat tercapai..Aminnn...semoga usaha aqish utk duduk bersatu bersama husband dimakbulkan Allah yg Esa...akak dulu pun pernah merasainye..sorang sini sorang sane..rindu yg teramat sgt..hny org yg rase sj yg tahu..Allah akan tolong kita..Allah akan realisasikan cita2 kita utk jd isteri yg tinggal bersame suami...mcm akak skang ni..hihi..hepi go lucky

 
BY AQISH BASIR